Ministrul Mediului, Mircea fechet, a anunţat că îl susţine pe Andrei Baciu în lupta pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate din IOR, în cadrul unei discuţii purtate miercuri cu preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu. PNL Sector 3 desfăşoară o campanie pentru recuperarea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În condiţiile în care suprafaţa medie de spaţiu verde pe cap de locuitor din Bucureşti este sub recomandarea Uniunii Europene, de 26 de metri pătraţi pentru fiecare cetăţean, şi mult mai mică decât recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de 50 de metri pătraţi, este clar că soluţia este crearea sau măcar conservarea spaţiilor verzi, nicidecum eliminarea lor. Ca ministru al Mediului, susţin protejarea spaţiului verde, mai ales când este vorba despre un parc situat în inima Capitalei, un oraş şi aşa sufocat de trafic şi poluare”, a explicat Mircea Fechet, potrivit unui comunicat PNL Sector 3.

Discuţia a avut loc în contextul în care PNL Sector 3 desfăşoară o campanie pentru recuperarea celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR.

“Ca medic, ştiu că poluarea înseamnă că avem un risc foarte mare de a dezvolta multiple patologii pulmonare. Şi există deja date ştiinţifice oficiale care spun că, în Bucureşti, poluarea provoacă decese premature. Incendiul produs recent în IOR, culmea, fix pe cele 11 hectare despre care vorbim, ar trebui să fie semnalul pentru cei care până acum au ales să ignore problema. Noi ne vom lupta până la capăt, până când aceste 11 hectare vor redeveni spaţiu verde”, atrage atenţia preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu.

PNL Sector 3 arată că a reuşit să promoveze, în luna iunie, o hotărâre de Consiliu Local prin care solicită oficial Consiliului General al Capitalei, Primăriei Capitalei, să demareze procedurile de expropriere pentru recuperarea celor 11 hectare de parc retrocedate.

”În acelaşi timp, PNL Sector 3 desfăşoară o campanie de strângere de semnături pe această temă, anunţă filiala PNL Sector 3”, precizează organizaţia.

”Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătraţi, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii un nivel de 50 de metri pătraţi/cap locuitor. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), un bucureştean pierde în medie aproape 2 ani de viaţă din cauză că limitele de poluare stabilite de OMS nu sunt respectate”, mai arată liberalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.