Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a declarat, miercuri, despre acuzaţiile liderului PNL Florin Cîţu privind dobânzile mari la care se împrumută statul român, că România se împrumută la dobânzile pe care le-a stabilit prin strategia fiscal bugetară, şi se împrumută la două puncte procentuale sub inflaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre dobânzile mari la care se împrumută statul, acuzaţie făcută de liderul PNL Florin Cîţu, ministrul Finanţelor a spus: ”România se împrumută la dobânzile pe care le-a stabilit prin strategia fiscal bugetară, şi aş vrea să observaţi că se împrumută la două puncte procentuale sub inflaţie”. 

Ministrul Finanţelor a fost întrebat şi despre impactul acestor măsuri anunţate de Guvern. 

Adrian Câciu a precizat că ”bani sunt la bugetul de stat”.

”O să vedeţi la execuţia bugetară că spaţiul bugetar ne permite să finanţăm puternic economia. Griji de acest gen eu spun că nu avem rost să ne facem. Bugetul de stat este puternic şi bine finanţat”, a mai spus el. 

Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, susţinea, recent, că România se împrumută la dobânzi foarte mari, iar efortul de reducere a deficitului ”este prea mic”, ceea e se vede în valoarea dobânzilor.

”Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult”, a afirmat Cîţu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.