Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat marţi cu fermitate procesul demonstrativ care începe astăzi în Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia şi a altor lideri ai opoziţiei care se ridică împotriva represiunii regimului de la Minsk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn cu fermitate procesul demonstrativ care începe astăzi în Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia şi a altor lideri ai opoziţiei care se ridică împotriva represiunii regimului de la Minsk”, a transmis ministrul de externe.

Ministrul Bogdan Aurescu afirmă că ”România continuă să fie solidară cu poporul din Belarus şi susţine lupta lor neîncetată pentru democraţie şi libertate”.

Procesul opozantei belaruse Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil şi judecată în lipsă pentru încercare de preluare ilegală a puterii, s-a deschis marţi la Minsk, pe fondul accelerării maşinăriei represive a regimului autoritar al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP.

CITEȘTE ȘI Belarus: Lidera opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, este judecată pentru conspiraţie în vederea preluării neconstituţionale a puterii

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.