Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, despre Ordonanţa privind protecţia consumatorului care tocmai a fost adoptată de Executiv, că sancţiunile, la nivel naţional, ajung până la valoarea de 2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei a anunţat că în şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa privind protecţia consumatorului, în care s-au implementat prevederile directivei Omnibus. 

”Cu această ocazie, consumatorii români se aliniază consumatorilor europeni în ceea ce priveşte drepturile şi metodele de protecţie pe care le asigură statul român”, a spus ministrul, precizând că prin acest act normativ s-au completat trei legi aflate în vigoare. 

Prin modificările aduse, se introduc prevederi privind practicile incorecte, înşelătoare sau practicile agresive, a mai spus Spătaru, arătând că se clarifică aceste practici şi sunt adoptate sancţiuni care vin să reglementeze aceste practici şi să protejeze şi mai mult consumatorul. 

El a mai spus că această Ordonanţă vizează toate serviciile pe care un consumator le poate achiziţiona pe piaţa românească, dar care au un conţinut digital din ce în ce mai mare astfel că s-a reglementat şi acest conţinut, astfel încât fiecare consumator să ştie ce drepturi are în raport cu comercianţii. 

”Vorbim şi de publicitatea online şi de publicitatea agresivă, în concordanţă cu directiva europeană, sunt şi acolo sancţiuni astfel încât practicile comerciale şi modalitatea de promovare a produselor să se facă în concordanţă cu dorinţa consumatorului”, a arătat Spătaru. 

”În ceea ce priveşte sancţiunile, la nivel naţional, ajung până la valoarea de 2 milioane de euro, echivalent în lei şi pentru cazuri excepţionale, transnaţionale, specificate în directiva europeană, putem asjunge până la un procent de 5% din cifra de afaceri, dar în cazuri excepţionale, care vizează aceste practici neconcurenţiale, înşelătoare, care se mainifestă în mai multe ţări din UE”, a mai spus ministrul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.