Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat, joi într-o conferinţă de presă susţinută în Arad, că până acum administraţiile publice locale au trimis 84 de cereri pentru construire de creşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creşe la nivel naţional, şi este nevoie de programul naţional de construire de creşe, măsură care este prezentă şi în Programul de Guvernare”, a spus Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al UDMR.
 
Încă de la începutul mandatului său de ministru, Cseke Attila a subliniat nevoia de dezvoltare a reţelei naţionale de creşe, o prioritate guvernamentală, în vederea încurajării creşterii natalităţii, şi pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc pe piaţa forţei de muncă după concediul de creştere a copilului. Ministerul de resort a prezentat şi planurile celor trei tipuri de creşe, pentru cel mult 50, 70, şi 110 copii., mai arată sursa citată
 
Ministrul Dezvolătorii a încurajat toate autorităţile publice locale să cerceteze nevoia construirii unor noi creşe, bazate pe rata de natalitate, şi să înainteze cereri în acest sens către Compania Naţională de Investiţii, unitate aflată în subordinea şi finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
 
La conferinţa de presă de la Arad a participat şi deputatul UDMR de Arad Faragó Péter.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.