Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi invitat să participe la şedinţa Comisiei de agricultură, din Senat, în luna mai, la propunerea USR. Propunerea a trecut cu majoritate de voturi, se arată într-un comunicat USR. Invitiaţia survine în contextul în care România înregistrează o inflaţie record, de peste 10%, cu cel mai mare impact asupra preţurilor la produsele alimentare, ca urmare a efectelor războiului din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La propunerea senatorului USR Sebastian Cernic, Secretar al Comisiei pentru Agricultură din Senat,  Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi invitat să participe la şedinţa Comisiei, în luna mai. Propunerea a trecut cu majoritate de voturi. Invitiaţia survine în contextul în care România înregistrează o inflaţie record, de peste 10%, cu cel mai mare impact asupra preţurilor la produsele alimentare, ca urmare a efectelor războiului din Ucraina, anunţă USR. 
 
Sebastian Cernic afirmă că se aşteaptă ca ministrul Chesnoiu să prezinte în Senat măsurile pe care le-a dispus, pe baza avertismentelor BNR, că inflaţia va trece de 11% începând cu luna aprilie.
 
De asemenea, USR îi cere ministrului să prezinte priorităţile de acţiune în domeniul agriculturii româneşti în  condiţiile războiului din Ucraina - cel mai mare exportator de cereale din Europa - precum şi dacă există şi care este strategia de comunicare publică a ministerului menită să evite panica inutilă în rândul românilor, extrem de sensibili la valul de intoxicări de presă.”
 
USR îşi exprimă speranţa ca cererea membrilor Comisiei de Agricultură din Senat să nu fie ignorată de domnul ministru Adrian Chesnoiu, mai precizează comunicatul formaţiunii. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.