Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va efectua o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken şi întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, Discuţiile se vor axa şi pe accederea României în Programul Visa Waiver.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va efectua o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanţi ai Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, cu formatori de opinie şi think-tanks americane, anunţă Ministerul de Externe

Totodată, ministrul afacerilor externe va participa la deschiderea Forumului Economic România-SUA, unde, în calitate de keynote speaker, va sublinia potenţialul de dezvoltare a relaţiilor economice România-SUA, inclusiv prin cooperare bilaterală în materie de energie şi în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Organizată în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, vizita va oferi ocazia unei treceri în revistă a progreselor înregistrate în relaţia bilaterală, în cooperarea pentru consolidarea securităţii euro-atlantice, cu accent pe regiunea Mării Negre, precum şi pe identificarea modalităţilor de întărire în continuare a Parteneriatului Strategic România-SUA”, precizează instituţia.

Dialogul la nivel de şefi ai diplomaţiilor va prefigura lansarea celei de-a IX-a sesiuni a Dialogului Strategic România–SUA, a cărui agendă cuprinde subiectele cele mai importante ale cooperării dintre ţările noastre.

”Discuţiile, la care vor participa demnitari, reprezentanţi ai ministerelor de resort, se vor concentra asupra cooperării în materie de securitate şi apărare, schimburilor economice, securitate energetică, relaţii interpersonale, dar şi cooperare în materie de justiţie şi afaceri interne, cu accent pe accederea României în Programul Visa Waiver.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.