Ministerul Familiei, TIneretului şi Egalităţii de Şanse a precizat că a preluat de la Ministerul Tineretului şi Sportului doar pachetul de acţiuni deţinut de statul român la societatea BTT S.A., nu active sau imobile, acestea aflându-se de fapt în patrimoniul BTT S.A. Aşadar nici un imobil din Costineşti nu se află în patrimoniul MFTES, ci al BTT S.A., mai arată instituţia. Reacţia vine după ce ministrul Turismului Daniel Cadariu a găsit mai multe nereguli la Costineşti, după un control. Edilul din Costineşi Dumitru Jeanu a precizat că zona identificată cu probleme este în administrarea Ministerului Familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În plus, BTT S.A. mai deţine în Costineşti doar şapte unităţi turistice, dintre care doar una, Hotelul Forum, se află în administrarea directă a societăţii, restul fiind închiriate/concesionate/vândute către persoane fizice/juridice de foarte multă vreme. În general, asta s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu patrimoniul BTT, fie a fost vândut pe bani puţini, fie închiriat pe sume derizorii. Aceste contracte fac obiectul unor litigii la care BTT S.A. este parte şi care sunt pe rolul instanţelor de judecată”, mai arată comunicatul de presă transmis de către Ministerul Familiei.

Conform sursei citate, mandatul acordat actualei conduceri a BTT S.A. este reîntregirea patrimoniului statului, respectiv readucerea respectivelor structuri de primire turistică în patrimoniul societăţii. Deja au fost câştigate o serie de procese, iar terenurile sau clădirile au revenit în patrimoniul BTT S.A.

Bugetul BTT S.A. pentru anul 2023 se ridică la circa 6,3 milioane de lei, în creştere cu 17,5% faţă de anul precedent. Însă, societatea a fost preluată cu datorii istorice care depăşesc 15,5 milioane de lei, iar sume consistente din bugetul societăţii au fost redirecţionate către stingerea acestor datorii, mai precizează Ministerul Familiei.

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a găsit mai multe nereguli la Costineşti, în urma unui control şi susţine că situaţia este îngrijorătoare mai ales în privinţa siguranţei turiştilor. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare şi al celor de alimentaţie publică din Costineşti, dar şi lipsa de salubrizare a spaţiilor publice au fost constatate şi de inspectorii delegaţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

În replică, primarul din Costineşti, Dumitru Jeanu, afirmă că zona identificată de Ministerul Turismului cu probleme este în administrarea Ministerului Tineretului şi Familiei, iar acolo sunt 82 de litigii.

Dumitru Jeanu a mai precizat că imaginile transmise de Ministerul Turismului din Costineşti sunt de două săptămâni, iar situaţia se îmbunătăţeşte de la zi la zi. „S-a încercat mai demult o privatizare acolo care a eşuat. Situaţia se va rezolva cumva la nivel central. Unii au investit, alţii le-au lăsat în paragină. Sunt de 30 de ani aşa”, a declarat edilul, pentru News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.