Câteva mii de oameni protestează la această oră, în Piaţa Victoriei, cerând demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după condamnarea acestuia în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. De asemenea, oamenii au scandat numele preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi al filosofului Mihai Şora şi au aplaudat. Multe persoane vin în continuare în grupuri în piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Circulaţia rutieră este oprită prin faţa Muzeului Antipa.

În urmă cu puţin timp, în piaţă au fost citite declaraţiile transmise de Viorica Dăncilă şi Carmen Dan de susţinere a lui Liviu Dragnea, oamenii huiduind.

De asemenea, oamenii au cântat: ”Mulţi ani să primească Liviu Dragnea!”

Între manifestanţi se află şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

În piaţă au sosit oameni din jurul 18.00, iar la momentul anunţării sentinţei în dosarul lui Liviu Dragnea aceştia şi-au manifestat bucuria.

Piaţa este încercuită cu garduri, însă deocamdată sunt puţini jandarmi în jurul manifestanţilor.

Manifestanţii au fost lăsaţi să pună în funcţiune, pe o maşină cu platformă, o instalaţie cu sunet, de unde se aud ”Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990. De asemenea, cei care doresc dintre manifestanţi vorbesc de la microfon.

Oamenii strigă mai ales ”Demisia” şi "Fără penali".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.