Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat că speră ca moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu să treacă cu ajutorul parlamentarilor Puterii, „cărora începe să le fie ruşine să mai iasă pe stradă, să dea ochii cu alegătorii”. El a adăugat că data exactă a moţiunii de cenzură va fi decisă de către social-democraţi în şedinţa de marţea viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Moţiunea de cenzură este clar că nu trece decât cu voturi care iniţial au susţinut majoritatea, fiindcă cei din Opoziţie nu au numărul de voturi. Noi sperăm că oameni de bun simţ, câţi mai sunt în arcul guvernamental, parlamentari cărora începe să le fie ruşine să iasă pe stradă să mai dea ochii cu alegătorii, vor vota în consecinţă. Evident, dacă nu cumva liderii de partid care formează arcul guvernamental îi vor împiedica să intre în sală”, a afirmat Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

El a adăugat că este posibil ca „cineva să fi avut o discuţie” cu cei de la AUR ca să nu voteze moţiunea de cenzură a PSD. 

„Unul dintre co-preşedinţi tot spunea «Noi nu participăm la demersul ăsta, că e blat, că nu sunt voturi». Păi, când mai lipsesc 4-5-6-10 voturi, este clar că mai apare şi tendinţa sau tentaţia - „e un demers inutil să votăm şi noi, că am susţinut Puterea, să votăm acum căderea Guvernului». Dar când tu te declari din prima «domnule, nu mergem la chestia asta» este clar că ori habar n-au de politică, ori cineva a avut o discuţie cu ei, ca să nu intrăm în alte amănunte”, a explicat Tudose.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.