Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a informat conducerea Parlamentului că a demisionat de la şefia Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, ca urmare a preluării funcţiei din Guvern. Social-democraţii o vor propune în locul lui Mihai Fifor pe deputatul Oana Florea, membră a Comisiei juridice, au declarat, pentru News.ro,surse parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere Hotărârea Parlamentului nr.39 din 11 mai 2017 privind constituirea Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, şi ţinând cont de numirea mea în funcţia de ministru al Economiei, vă rog să luaţi act de demisia mea din funcţia de preşedinte al comisiei speciale de anchetă", se arată în informarea făcută de Fifor.

Demisia a devenit efectivă la 30 iunie.

PSD o va propune în locul lui Fifor pe Oana Florea, membră a Comisiei de anchetă şi a Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, parlamentar aflat la primul mandat.

Înainte de a deveni parlamentar, Florea, între 2009 şi 2014, director executiv al Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (F.A.C.I.A.S.), înfiinţată de Dan Voiculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.