Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, se arată amuzat de rezoluţia PNL Iaşi şi îl acuză pe liderul PNL din municipiu, Marius Bodea de "infantilism" şi "prostie politică", întrucât refuză sprijinul său pentru Klaus Iohannis în campania de la prezidenţiale. Totodată, primarul Mihai Chirica spune că după alegerile prezidenţiale va lua o decizie în privinţa viitorului său politic, după ce surse locale au susţinut că edilul ar fi discutat cu unii lideri liberali despre varianta înscrierii sale în PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul ieşean afirmă că a citit cu "amuzament" rezoluţia filialei municipale PNL Iaşi, susţinând că liderul organizaţiei, deputatul Marius Bodea, se simte ameninţat, după ce "a fost ciuca bătăilor la alegerile trecute".

"Cred că este suficient să reamintesc că la ultimele alegeri, cele europarlamentare, filiala condusă de Marius Bodea a luat un scor mult sub media naţională şi cea judeţeană, adică doar 18 la sută faţă de 27 la sută. (…) Înţeleg în aceste condiţii de ce simte ameninţat. Este ruşinos să fii mereu doar ciuca bătăilor! Tocmai cu scopul de a abate atenţia atât a ieşenilor, cât şi a adevăraţilor lideri PNL de la contraperformanţele electorale ale filialei locale, Marius Bodea întreţine premeditat o atmosferă de confuzie. Să fii întotdeauna sub scorul partidului, aşa cum este «deputatul zero» Marius Bodea, să fii responsabil de campania electorală a domnului preşedinte Klaus Iohannis în municipiul Iaşi şi să refuzi un sprijin necondiţionat, aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate, de infantilism, ba chiar de prostie politică”, susţine primarul Mihai Chirica, într-un comunicat de presă.

Edilul ieşean afirmă că va lua o decizie privind traseul său politic după alegerile prezidenţiale.

"Tot ceea ce contează acum este că domnul preşedinte Klaus Iohannis se poate baza pe sprijinul meu. După ce va câştiga un nou mandat de preşedinte al României, rămâne de văzut ce decizie voi lua”, adaugă primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

În replică, liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, afirmă că "dacă Mihai Chirica ar folosi energia, măcar pe jumătate, pentru investiţii în oraş şi mai puţin pentru gâlceavă şi poze cu cine apucă am câştiga toţi”.

"Iaşul este sufocat de trafic, am ajuns cel mai poluat oraş din România, transportul public este sub orice critică, mediul de afaceri este izolat, iar despre haosul imobiliar din Iaşi poţi face un serial. În acest timp primarul se luptă cu un deputat de opoziţie, care i-a atras atenţia că se comportă pueril”, a precizat liberalul Marius Bodea.

Biroul Politic Local al PNL Iaşi a adoptat o rezoluţie în care arată că declaraţiile primarului Mihai Chirica privind susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale nu schimbă cu nimic poziţia PNL referitoare la “corupţia şi incompetenţa care caracterizează administraţia locală pe care domnul primar o reprezintă“.

Liderul filialei ieşene a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că rezoluţia liberalilor a fost adoptată cu largă majoritate.

El consideră că primarul Mihai Chirica “repune periodic pe tapet subiectul venirii sale în PNL, prin intermediul oamenilor săi de încredere, fiind şi o încercare de a slăbi partidul“.

Surse din filiala ieşeană a PNL au declarat că primarul Mihai Chirica a vrut să aibă o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, vineri seară la Iaşi, aşteptându-l pe şeful statului în holul hotelului în care urma să se cazeze.

“Chirica a venit cu flori şi cu fotograful după el la hotel, stând cam o oră pe hol. A încercat să smulgă o poză cu preşedintele şi să discute cu el. N-a fost nicio întâlnire programată, aşa cum primarul şi-ar fi dorit. Preşedintele a intrat în hotel, s-au salutat şi au schimbat două vorbe, iar primarul a înmânat florile. E halucinant, toţi liderii PNL au văzut, pentru că au servit masa acolo la hotel“, au precizat surse din partid.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, precizând că dacă i se va cere sprijinul, va participa în campania electorală a candidatului PNL la preşedinţie.

Mihai Chirica a câştigat Primăria în anul 2016, după ce a candidat pe listele PSD. El a fost exclus din acest partid în anul 2018, în urma criticilor formulate la adresa conducerii de atunci a PSD.

Surse din mediul politic ieşean afirmă că Mihai Chirica ar fi avut unele discuţii cu PNL pentru înscrierea în acest partid, însă filiala municipală a liberalilor ieşeni n-a fost de acord cu această variantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.