Ziua Culturii Române este un prilej să medităm la rolul fundamental al culturii în unitatea naţiunii române, în dezvoltarea societăţii şi a fiecăruia dintre noi, afirmă premierul Viorica Dăncilă în mesajul transmis marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naţionale şi marcăm 169 de ani de la naşterea <omului deplin al culturii româneşti>, aşa cum îl numea Constantin Noica pe Mihai Eminescu, în creaţia căruia românii îşi identifică una dintre cele mai valoroase moşteniri, împărtăşite de toate generaţiile. Ziua Culturii Naţionale invită la reflecţie asupra României şi a românismului, asupra tradiţiilor şi credinţelor noastre de care suntem mândri, pe care avem datoria să le respectăm, să le apărăm şi să le facem cunoscute în întreaga lume. Este şi un prilej să medităm la rolul fundamental al culturii în unitatea naţiunii române, în dezvoltarea societăţii şi a fiecăruia dintre noi", declară premierul.

Dăncilă apreciază că identitatea culturală românească a căpătat noi valenţe, odată cu integrarea României în marea familie europeană.

"Valorile culturale naţionale, cu amprenta lor, afirmând individualitatea noastră dar şi afinităţile, întregesc şi consolidează patrimoniul cultural european.
Prin toate acţiunile culturale pe care România le va promova în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, vom contribui la asigurarea armoniei şi unităţii în diversitate la nivel european şi la întărirea sentimentului de apartenenţă la marea familie europeană, cu păstrarea, totodată, a identităţii culturale a naţiunilor. Vom promova bogăţia culturală şi intelectuală a României, a românilor, veritabil tezaur naţional şi sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare. În numele Guvernului României, adresez cu această ocazie mulţumiri românilor de pretutindeni pentru contribuţia pe care o aduc, zi de zi, la păstrarea şi afirmarea patrimoniului cultural, a valorilor şi tradiţiilor româneşti", transmite Viorica Dăncilă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.