Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi Carmen Dorobăţ ar putea candida pe listele PSD, pe locul al doilea la Senat, au declarat surse din partid pentru News.ro. Astfel, ea ar fi al patrulea medic care ar candida pe lista formaţiunii la parlamentare. Pe 12 iulie 2019 Carmen Dorobăţ şi soţul ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul în care erau acuzaţi că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Iaşi a decis anul trecut să o condamne pe Carmen Dorobăţ la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzată că, împreună cu soţul ei, şef al Catedrei de anestezie generală de la UMF Iaşi, ar fi luat mită câte o sută de euro de la 124 de studenţi pentru a-i promova la examene.

Soţul ei Gheorghe Dorobăţ a primit o condamnare de doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare.

Avocatul Liviu Bran declara atunci, pentru News.ro, că soţii Dorobăţ se aşteptau să fie achitaţi, motivând că probele aduse în dosar au dovedit că „studenţii care ar fi dat banii umblau cu cioara vopsită”.

Potrivit avocatului ieşean, Carmen şi Gheorghe Dorobăţ nu vor mai avea dreptul să predea timp de patru ani la UMF Iaşi.

„Până la o condamnare definitivă, Carmen Dorobăţ poate conduce Spitalul de Boli Infecţioase, pentru că fapta nu are legătură cu activitatea de manager”, a mai spus la acea vreme Liviu Bran.

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare, a anunţat luni Marcel Ciolacu. 

De asemenea, Alexandru Rafila va deschide lista pe Bucureşti la Camera Deputaţilor, iar Adrian Streinu-Cercel va fi pe locul doi la Senat, tot în Bucureşti, după Gabriela Firea care deschide lista candidaţilor social-democraţi în Capitală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.