Premierul Olandei Mark Rutte a declarat, joi la Bruxelles, despre contracandidatul său la şefia NATO, Klaus Iohannis, că acesta este „un om minunat”, „este preşedintele României de 10 ani şi a lucrat bine aproape mereu cu acesta. „Este un lider credibil pentru ţara lui”, a adăugat Rutte, care nu a vrut să comenteze ce şanse ar avea şeful statului român să devină secretar general al NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu siguranţă nu o să fac asta, pentru că este un om minunat. Este preşedinte al României de 10 ani şi am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru ţara lui. Cât despre NATO, aşa cum ştiţi, nu zic nimic”, a declarat Mark Rutte, întrebat cât de departe stă de Klaus Iohannis şi cât de comod va fi la reuniunea Consiliul European, în contextul în care preşedintele Iohannis s-ar crede un şef al NATO mai bun decât el şi dacă a încercat să îi facă semne pe sub masă preşedintelui Iohannis sau e prea departe.

Chestionat dacă preşedintele Klaus Iohannsi este un lider credibil şi pentru NATO, premierul olandez a răspuns: „Nu o să spun nimic despre NATO, nimic”.

„În afară de ce i-am zis unui coleg de-al vostru în octombrie anul trecut”, a completat Rutte.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că are o abordare uşor diferită în ceea ce priveşte viitorul Alianţei Nord-Atlantice faţă de cea a contracandidatului său la funcţia de secretar general al NATO Mark Rutte.

„Fiind o competiţie atipică, nu cred că este rolul meu să spun despre celălalt competitor cum va face şi ce va face, dar cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi, cu siguranţă, sunt unele teme unde abordările noastre, ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat ce îl diferenţiază faţă de Mark Rutte, în candidatusa sa pentru şefia NATO şi de ce l-ar vota pe el în defavoarea lui Rutte, joi la Bruxelles, înaintea Consiliului European.

 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.