Ministrul Marius Budăi a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că reducerea de cheltuieli la Ministerul Muncii va fi de 6 milioane de lei, pentru că atât a descoperit acum, cu colegii mei, în primă fază. El a precizat că a redus cu 20% consumul de combustibil şi va analiza foarte atent fiecare deplasare internă sau externă. Ministrul a mai precizat, despre disponibilizări, că are deficit în instituţie şi că i-ar mai trebui oameni la Casa de Pensii şi în agenţii însă se descurcă cu ce au.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Structura bugetului Ministerului Muncii este în proporţie de 97% pe cheltuieli de natură socială, alocaţii, măsuri pentru sprijinirea locurilor de muncă, calificare, recalificare, etc. Cu toate acestea, am redus cu 20% consumul de combustibil. Voi analiza foarte atent fiecare deplasare, fie ea externă sau internă şi voi reduce numărul de deplasări, voi vedea cât sunt de urgente şi necesare sunt şi de la bunuri şi servicii. Cam asta e la Ministerului Muncii, pentru că marea parte a bugetului este pe măsurile de sprijin în ceea ce ţine de ocupare, calificare şi recalificare, cheltuieli sociale şi de aici s-a spus foarte clar că din aceste lucrur nu se taie”, a arătat ministrul 

Întrebat ce reducere de buget face, ministrul Budăi a răspuns: ”6 milioane de lei, atât am descoperit acum, cu colegii mei, în primă fază”. 

El a precizat că fiecare ministru a venit şi a înaintat acest material cu măsurile de reducere a cheltuielilor şi s-au înaintat materialele, s-a respectat termenul dat de premier, s-au făcut discuţiile în coaliţie şi urmează probabil după studierea materialelor alte discuţii.

”Este nu tocmai o perioadă fericită nu doar pentru România ci pentru întreaga lume şi trebuie să fim mult mai atenţi să să vedem de unde şi ce putem amâna pentru anul viitor, bunuri şi servicii, deplasări, care nu sunt exact acum de făcut şi trebuie să facem acest efort comun”, a menţionat Budăi. 

Despre posibile restructurări, Budăi a arătat: ”Aş mai avea nevoie de personal, am deficienţe pe Casa Naţinală de Pensii, pe toate agenţiile de fapt dar ne descurcăm cu ce avem”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.