Senatorul USR Marius Bodea susţine că primarul din Iaşi, Mihai Chirica, pus sub control judiciar de DNA, a ţinut liber postul de director general în organigrama Primăriei pentru a-l putea apoi ocupa oricând va dori. Bodea cere PNL Iaşi să acţioneze pentru a elimina "sinecura" din organigrama Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat marţi, într-un comunicat de presă, că Mihai Chirica ar fi trebuit să îşi dea demisia, dacă ar fi avut "o minimă onoare", pentru că este anchetat în mai multe dosare, dar că edilul "se agaţă cu ambele mâini de instituţia de pe urma căreia s-a îmbogăţit".

Totodată, Marius Bodea a susţinut că Mihai Chirica a păstrat "o portiţă" prin care să rămână în instituţia "pe care a căpuşat-o ani la rând", ţinând liberă funcţia de director al Primăriei, pe care a ocupat-o în timpul cât primar la Iaşi a fost Gheorghe Nichita.

"Până în 2012, Mihai Chirica a fost un fel de slugă a altui condamnat penal, Gheorghe Nichita, ca director general al Primăriei. Postul i-a rămas suspendat după ce a devenit consilier local, viceprimar şi apoi, la rândul său, primar. Din această postură, Mihai Chirica şi-a luat şi el umbre, dar, conştient că mandatele sale nu vor ţine mult, nu le-a oferit postul de director general, pe care l-a păstrat pentru sine. Le-a oferit cu dărnicie alte poziţii, că doar dădea din banii publici, nu din propriul buzunar", a afirmat senatorul Marius Bodea.

El a adăugat că schema pusă la cale de Mihai Chirica ar putea să nu funcţioneze, după ce DNA l-a trimis în judecată într-un dosar care vizează achiziţia în condiţii suspecte a unor maşini de către Primărie.

Totodată, Marius Bodea a făcut apel la PNL Iaşi să îi ceară demisia lui Chirica din funcţia de primar şi le solicită liberalilor, care deţin majoritatea în Consiliul Local, să elimine funcţia de director general din organigrama Primăriei.

"Fac apel la bruma de responsabilitate care o mai exista pe la PNL. Constat, fără surprindere, că îl protejaţi în continuare pe omul care a făcut de râs Iaşul la nivel naţional şi v-a făcut de râs şi pe voi. Cereţi-i demisia din funcţia de primar şi acţionaţi pentru a elimina din organigrama Primăriei Iaşi sinecura unui primar ultrapenal!", a cerut senatorul USR Marius Bodea.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus vineri sub control judiciar, pentru 60 de zile, de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Chirica şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar.

Primarul Mihai Chirica a scris marţi pe Facebook că are încredere în actul de justiţie, efectuat cu celeritate şi fără patimă politică, dar care respectă prezumţia de nevinovăţie.

El susţine că ultimele zile nu au fost uşoare şi că s-a trezit pus într-o situaţie dificilă, atât personal, cât şi prin prisma îndatoririlor atribuite de ieşeni.

Totodată, Mihai Chirica afirmă că în ultimii ani a semnat zeci de mii de documente, sugerând că ar fi putut greşi, pentru că de fiecare dată se bazează pe expertiza şi legalitatea opiniilor subordonaţilor săi din primărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.