Senatorul USR Marius Bodea susţine că Iaşiul a ajuns să reprezinte "putregaiul" administraţiei publice din România şi că unii funcţionari din Primăria Iaşi au devenit complicii primarului Mihai Chirica, după ce edilul le-a transmis că nu li se va întâmpla nimic rău şi că nu au de ce să se teamă de Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă luni, într-un comunicat de presă, că Iaşiul a ajuns să reprezinte "putregaiul" administraţiei publice din România, el adăugând că în ultimii ani, primarul Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi alţi inculpaţi în dosare au transmis funcţionarilor din primărie că legea sunt ei, că au influenţă asupra sistemului judiciar şi nu au de ce să se teamă.

"Şi atunci funcţionarii din primărie au devenit complicii lor, unii de teamă, alţii crezând până la capăt în placa "statul suntem noi". Chirica le transmite tuturor să stea liniştiţi, că nu li se va întâmpla nimic rău. Vedem însă că DNA şi DIICOT operează descinderi în Primăria Iaşi. Se anchetează speţe în dosare răsunătoare de corupţie, iar funcţionarii primăriei sunt supuşi audierilor. Domnule Mihai Chirica, tovarăşi, totul s-a terminat", susţine senatorul USR, Marius Bodea.

Totodată, Bodea aminteşte situaţia de la Constanţa din perioada cînd primar era Radu Mazăre, iar funcţionarii din primărie au comis ilegalităţi şi au tăcut.

"Funcţionarilor din primăria Iaşi le transmit că a mai existat un star, pe nume Radu Mazăre, iar în final a fost condamnat în dosare de corupţie. Şi alături de el sunt şi funcţionari din primăria Constanţa, care au făcut ilegalităţi şi au tăcut. Să vă gândiţi la această analogie şi să înţelegeţi că totul s-a terminat acum", a adăugat senatorul USR, Marius Bodea.

O echipă de procurori din cadrul DNA Iaşi s-a aflat, miercuri 19 ianuarie, în sediul Primăriei ieşene pentru a ridica mai multe documente, într-o anchetă privind săvârşirea unor fapte de corupţie. Surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată în ianuarie 2021 pentru abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. 

Totodată, edilul ieşean este vizat în mai multe anchete privind afaceri imobiliare. 

Mihai Chirica a fost audiat anul trecut de DIICOT într-un dosar referitor la construcţia în condiţii dubioase a unui imobil în zona Sărărie din municipiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.