Senatorul USR Marius Bodea susţine că Primăria Iaşi risipeşte banul public, plătind unei firme aproape 1,8 milioane de lei pentru servicii care vizează creşterea calităţii transportului în comun, el reclamând că managerii societăţii de transport, care ar trebui să facă aceste planuri, încasează lunar mii de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea susţine, vineri, într-un comunicat de presă, că Primăria Iaşi va plăti o firmă din Bucureşti, oferindu-i suma de aproape 1,8 milioane de lei, pentru a face "ceea ce ar fi trebuit deja să facă patru directori ai companiei locale de transport plătiţi cu salarii mai mari decât ale preşedintelui României".

"Dacă aţi fi primar pentru o zi, ce aţi face cu 360.000 de euro pentru Iaşi? Ce soluţii aţi implementa pentru a face mai bună viaţa cetăţenilor? Pentru Mihai Chirica răspunsul e simplu şi mereu acelaşi: îi cheltuie inutil. Oricum nu sunt banii lui, ci ai cetăţenilor plătitori de taxe, pe care-i jefuieşte deja de nouă ani”, afirmă Bodea.

Totodată, Bodea susţine că managerii societăţii de transport din Iaşi sunt cei care ar fi trebuit să eficientizeze serviciul local de transport, în condiţiile în care aceştia primesc lunar mii de euro.

"Amintesc câteva date oficiale de la Compania de Transport Public: 218.652 de lei a câştigat directorul societăţii anul trecut doar din salariu. Cristian Stoica a ridicat aproape 4.000 de euro pe lună. Ceilalţi trei directori încasează venituri similare. Dar le primesc degeaba. Deşi sunt plătiţi la nivelul unor specialişti din Occident, aceşti aşa-zişi «manageri» nu au reuşit să îmbunătăţească şi să eficientizeze serviciul de transport. Mihai Chirica nu i-a dat afară, ca pe nişte incompetenţi ce sunt, în schimb a semnat un contract de 1.779.050 lei, cu TVA (circa 360.000 de euro) cu o firmă care să facă treabă în locul lor", adaugă senatorul Marius Bodea.

Parlamentarul USR consideră că "aşa arată risipa în mandatul de primar al lui Mihai Chirica, adică plăteşti cu câteva sute de mii de euro patru directori care duc în faliment compania de transport, apoi mai scoţi 360.000 de euro ca să aduci specialişti din afara Iaşiului să repare ce au stricat managerii pe care tu, între timp, continui să îi protejezi". 

"Mihai Chirica nu are mustrări de conştiinţă, că doar nu-s banii lui. Ieşenii sunt buni de plată", adaugă senatorul USR.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a semnat recent un contract care vizează optimizarea serviciului de transport public. Pentru o sumă de 1.779.050 lei, cu TVA, compania TTL Planning SRL va oferi, timp de doi ani, "servicii de asistenţă tehnică în vederea îmbunătăţirii şi eficientizării serviciului de transport public din Municipiul Iaşi".

Potrivit primăriei ieşene, firma de consultanţă va realiza un audit complex al Companiei de Transport Public (CTP) SA Iaşi, însă va propune şi o serie de măsuri manageriale care să ducă la creşterea eficienţei şi reducerea costurilor companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.