Senatorul USR Marius Bodea susţine, într-o postare pe Facebook, comentând acuzaţiile procurorilor DNA la adresa şefului CJ Iaşi Costel Alexe, că ieşenii au dreptul să cunoască şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi edilului Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea, care a demisionat în 2019 din PNL după ce Mihai Chirica a trecut la liberali, a scris, luni seară, pe Facebook, că ieşenii au dreptul să cunoască acuzaţiile pe care DNA i le aduce lui Costel Alexe, dar şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi lui Mihai Chirica.

“Că Alexe, în calitate de Ministru al Mediului, a pretins 22 de tone de tablă în schimbul unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră pentru un poluator din România, e un fapt pe care ieşenii au dreptul să îl cunoască. Dar ieşenii au dreptul să cunoască şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi lui Mihai Chirica, răpind oraşului şansa de a se elibera de un primar cu năravuri profund pesediste pentru încă patru ani. Ce o fi pretins Alexe, eventual, de la Chirica şi de la cei care îl înconjoară pentru a „vinde meciul“? Doar funcţia de Preşedinte de CJ? Pare cam puţin“, susţine senatorul USR, Marius Bodea.

El afirmă că Alexe este principalul vinovat că “la primăria Iaşi avem aceeaşi reţea de interese pesedistă“.

“În locul unei Alianţe cu USR PLUS, Alexe a preferat să importe pesedişti cu duiumul în PNL, până în punctul în care astăzi Mihai Chirica şi ai săi au o şansă bună de a prelua filiala cu totul. Ne dorim un Iaşi eliberat de corupţie, un Iaşi fără hoţie, iar asta nu de ieri sau de azi. S-au scris sute de articole despre mafia imobiliară a Iaşiului, iar dramele zecilor şi sutelor de familii afectate de dezmăţul samsarilor stau mărturie efectelor dezastrului şi haosului urbanistic. Atunci când tot oraşul vorbeşte despre asta şi o bună parte a locuitorilor văd că lucrurile sunt strâmbe, autorităţile sunt datoare să facă lumină“, a mai afirmat senatorul USR, Marius Bodea.

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat, luni, că a aflat ”cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA şi precizează că îşi doreşte finalizarea acestui demers cât mai repede şi aflarea adevărului.

”Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, susţine Costel Alexe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.