Senatorul USR Marius Bodea susţine că este obligatoriu ca Guvernul să apeleze "cât mai repede" la Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare pus la dispoziţie de Comisia Europeană, în condiţiile în care criza umanitară este abia la început, iar numărul de refugiaţi va creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris, vineri, pe Facebook, că în total sunt 9,9 miliarde de euro pe care Comisia Europeană îi pune la dispoziţie ţărilor UE care administrează un flux mare de refugiaţi.

Senatorul USR a adăugat că "este obligatoriu ca Guvernul României să apeleze cât mai repede la Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare, deoarece, din păcate, criza umanitară este abia la început".

"Guvernul trebuie să facă paşi rapizi, fermi şi organizaţi pentru a asigura condiţiile cele mai bune pentru aceşti oameni nevinovaţi, care s-au trezit brusc într-o situaţie pe care nu şi-au dorit-o. Ajutorul pe care îl oferă românii ucrainenilor alungaţi de războiul nebun al lui Putin este remarcabil. E imposibil să nu reacţionezi când vezi familii întregi, cu copii îngroziţi şi animale speriate, familii nevinovate, care fug din ţara şi din viaţa lor doar cu un geamantan, fără niciun viitor clar", a afirmat Marius Bodea.

El consideră că până acum voluntarii s-au descurcat admirabil, în condiţii de stres, dar că din păcate numărul de refugiaţi este în creştere, iar ajutorarea lor devine o necesitate de lungă durată, care "nu poate fi lăsată pe umărul unor persoane fizice".

"Statul român are mult mai multe resurse, inclusiv financiare, de a susţine pe termen lung efortul ucrainenilor care fug de bombele dictatorului de la Moscova. Are, poate şi trebuie să folosească aceste resurse cât mai repede", a adăugat Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.