Senatorul USR Marius Bodea cere primăriei ieşene să pună la dispoziţie câteva autobuze pentru transferul gratis al refugiaţilor de la vama cu Republica Moldova către centrele de tranzit din Iaşi, el precizând că bugetul companiei locale de transport poate fi suplimentat. Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine, însă, că există astfel de curse, iar cei care ajung în România sunt preluaţi din gările Socola şi Cristeşti şi transportaţi către aeroport, Gara Mare din Iaşi sau către centrele de cazare publice sau private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul USR Marius Bodea a scris duminică pe Facebook că una dintre cele mai mari probleme pe care le au ucrainenii ce fug de război este transportul de la vamă spre centrele de refugiaţi, apoi, pentru cei care vor să plece mai departe, spre gară sau spre aeroport.

Bodea consideră că ieşenii s-au mobilizat exemplar şi au pus la dispoziţie autoturismele personale sau, în cazul unor firme, chiar autocare, însă "fluxul de refugiaţi este în continuă creştere, iar un efort individual, oricât de bine intenţionat, nu mai este suficient".

"Este nevoie de implicarea cât mai consistentă a statului, atât ca organizare, dar mai ales ca resurse. Cum am mai spus, spre deosebire de cetăţeni, statul are posibilitatea să deconteze, din bani europeni, cheltuielile făcute pentru sprijinirea refugiaţilor. Prin urmare, cer Primăriei Iaşi şi Companiei de Transport Public să pună la dispoziţie mijloace de transport care să facă regulat şi gratis transfer de la vama cu Republica Moldova către centrele de tranzit pentru refugiaţi din Iaşi, iar de acolo către gara şi aeroport. Primăria Iaşi poate suplimenta bugetul CTP pentru câteva curse pe zi. Suntem într-o situaţie excepţională şi cu toţii înţelegem. În plus, municipalitatea poate deconta inclusiv din aceste fonduri. Soluţii există, hai să facem statul mai util", afirmă senatorul USR, Marius Bodea.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a scris duminică, tot pe Facebook, că Primăria a pus la dispoziţie, prin compania locală de transport, autobuze pe trasee care vizează preluarea refugiaţilor din gara Socola şi gara Cristeşti spre Aeroport, Gara Mare sau centrele de cazare publice sau private.

"Totodată, transportăm prin curse speciale, persoane refugiate, în mod periodic, dinspre EGros, hoteluri, cămine studenţeşti sau locaţiile gestionate de noi, spre Aeroport sau Gara Mare. Acest efort continuă de săptămâna trecută şi va persista în continuare, cu toate neajunsurile pe care le creează în planul local de transport", afirmă edilul Mihai Chirica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.