Deputatul neafiliat Marius Bodea cere Curţii de Conturi să facă un audit la Aeroportul din Iaşi, motivând că "dezastrul se vede din avion" şi acuză achiziţii "inoportune şi suspecte", dar şi "umflarea nejustificată" a schemei de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea, fost director al aerogării ieşene în perioada 2012-2016, afirmă într-un comunicat că "dezastrul de la Aeroportul Iaşi se vede din avion", el cerând Curţii de Conturi să facă un audit pentru a stabili modul în care au fost cheltuiţi banii.

"Dezastrul de la Aeroportul Iaşi se vede din avion: în cheltuielile de sute de mii de euro pentru tot felul de studii de fezabilitate, deşi proiectele de investiţii le-am lăsat la cheie încă din 2016, în numeroasele achiziţii suspecte şi inoportune, în ţepele date ieşenilor prin aducerea unor companii aeriene fantomă, în instabilitatea financiară a aeroportului, acum în pierdere, dar şi în schema de personal umflată nejustificat când activitatea regiei e mult redusă. Solicit public Curţii de Conturi realizarea unui audit prin care să fie verificate legalitatea cheltuirii banilor de către fosta conducere a Aeroportului dar şi întreaga activitate a directorului în ultimii doi ani şi jumătate", a precizat Marius Bodea.

El adaugă că singura investiţie importantă din oraş ce poate susţine dezvoltarea Iaşiului, în lipsa autostrăzii, a fost pusă "pe butuci de incompetenţă".

Deputatul USR Marius Bodea atrage atenţia asupra modului defectuos în care Aeroportul Iaşi a fost administrat de PSD în ultimii doi ani şi jumătate şi precizează că se impune un control al Curţii de Conturi privind "cheltuielile şi angajările nejustificate din această perioadă".


"Ce vedem la Aeroportul Iaşi este dovada tristă că un management defectuos şi iresponsabil poate distruge din temelii un proiect în care s-au investit nu doar bani, ci şi foarte mult efort. Menţinerea în funcţie a unui politruc nu a făcut decât să prelungească şi mai mult agonia în care se zbate în continuare aeroportul. La Iaşi nu s-a construit nimic în aceşti ani, pentru că directorul pesedist, recent demis, a fost preocupat mai degrabă să-şi facă imagine", adaugăt Bodea.

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi l-a revocat luna trecută din funcţie pe directorul aerogării, Cătălin Bulgariu, susţinut de PSD.

Până la organizarea unui nou concurs, în locul său a fost desemnat ca interimar Vasile Stoicea, directorul operaţional al Aeroportului Iaşi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.