Liderii liberali iau în calcul desemnarea lui Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor anticomunişti ce protestau în Piaţa Universităţii în primăvara anului 1990, drept candidat susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, în condiţiile în care acest partid caută un candidat din afara partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse liberale au declarat, pentru News.ro, că Marian Munteanu este una dintre variantele de lucru pentru desemnarea unui candidat independent care să fie susţinut de către PNL pentru postul de primar general al Capitalei.

La această oră, membrii comisiei de unificare a PNL sunt reuniţi în şedinţă la Palatul Parlamentului urmând să stabilească un candidat pentru Bucureşti pe care să-l supună validării în Birou Politic Central, programat pentru ora 18. 

Marian Munteanu a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.