Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a afirmat, miercuri, la Antena 3, că ortodocşii merită să aibă în Bucureşti Catedrala Mântuirii Neamului, el precizând că aceasta este un monumet dedicat eroilor neamului deoarece are ca hram Înălţarea Domnului, zi în care sunt comemoraţi eroii căzuţi pentru ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Catedrala Mântuirii Neamului este un monument dedicat eroilor căzuţi în lupte. Are ca hram Ziua Eroilor, Înălţarea Domnului. Merită şi credincioşii să aibă un asemenea monument , aşa cum microbiştii au în Arena Naţională un stadion ce a costat de trei ori mai mult decât catedrala sau după cum iubitorii de teatru merită să aibă un Teatru Naţional renovat cu 170 de milioane de euro”, a spus Marian Munteanu.

La observaţia că renovarea TNB a costat doar 59 de milioane de euro, Munteanu şi-a cerut scuze pentru eroare adăugând apoi că problema nu este vorba de costuri, ci una de principii.

”Toţi cetăţenii au drepturi, nu sunt valabile doar drepturile unora. Trebuie să ţii seama şi de drepturile celor cu care nu eşti de acord”, a spus Munteanu precizând că, deşi nu este microbist, consideră legitim interesul numeroşilor împătimiţi de fotbal de a avea un mare stadion în Capitală.

”Avem stadioane, teatre, catedrale... Sunt lucruri diferite. Nu am auzit de vreun protest împotriva renovării Teatrului Naţional”, a mai spus Marian Munteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.