Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marian Muhuleţ în funcţia de vicepreşedinte AEP, poziţie pe care a mai ocupat-o şi până în 2015, când mandatul său nu a mai fost prelungit de premierul de atunci, Victor Ponta, care a numit în funcţie un membru PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Muhuleţ a fost vicepreşedinte AEP din anul 2007 şi purtător de cuvânt al instituţiei. În 2015, mandatul său de 8 ani a expirat, premierul în funcţie la acea vreme, Victor Ponta, luând decizia nu a nu îl revalida în funcţie. În schimb, Ponta l-a numit vicepreşedinte AEP pe Florin Mituleţu, reprezentant al PSD în Biroul Electoral Judeţean Dolj.

Numirea pentru un al doilea mandat la AEP a lui Marian Muhuleţ vine după ce, în urmă cu trei zile, pe 5 martie, vicepreşedintele AEP Dan Vlaicu a demisionat din funcţie, lăsând astfel un loc liber în conducerea Autorităţii Electorale Permanente. Dan Vlaicu a fost numit în 2012, de către preşedintele interimar al României de la acea vreme, Crin Antonescu.

Marian Muhuleţ va mai îndeplini încă un mandat de 8 ani în conducerea AEP, însă acesta nu va mai putea fi prelungit, fiind al doilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.