Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, l-a invitat pe liderul PSD Liviu Dragnea în comisie pentru a prezenta acuzaţiile la adresa Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP). Vela a spus că, în funcţie de dovezile aduse, ar putea fi audiat în Comisie şi şeful SPP, Lucian Pahonţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Vela afirmă că SPP este o instituţie importantă şi că, dincolo de protecţia demnitarului, mai asigură şi protecţia unor documente clasificate din Consiliul Superior de Apărare a Ţării, iar renunţarea la serviciile acestei instituţii poate pune în pericol siguranţa naţională.

„Dincolo de paza în sine şi protecţia demnitarului, SPP este o instituţie importantă, având în vedere că membrilor CSAT le asigură şi protecţia unor documente clasificate extrem de importante pentru siguranţa naţională. În acest context, având în vedere că până astăzi nu există o sesizare instituţională la Comisie legată de aceste aspecte, am decis ca săptămâna viitoare să îl invităm pe domnul preşedintele Liviu Dragnea să ne prezinte aceste acuzaţii şi decizia pe care a luat-o de a renunţa serviciile SPP. După această audiere putem să continuăm audierile cu domnul Paul Stănescu, să ne prezinte acel personaj secret şi chiar cu premierul României, pentru că renunţarea la serviciile SPP poate pune în pericol documente importante din CSAT”, a declarat Marcel Vela.

El a adăugat că, în funcţie de dovezile prezentate în Comisie, ar putea fi invitat la audieri şi şeful SPP, Lucian Pahonţu.

„Nu cred că este corect să aruncăm o anatemă pe un serviciu important pentru siguranţa naţională, este important să adunăm dovezile”, a spus Vela.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că se impune iniţierea unei comisii de anchetă privind SPP, precizând totodată că el va merge la orice comisie va fi chemat.

Întrebat despre faptul că preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a spus că îi va chema la audieri pe el, pe premierul Viorica Dăncilă şi pe Paul Stănescu, Liviu Dragnea a replicat: ”Aşa ne trebuie, pentru că am vorbit, să ne cheme la audieri. Eu voi merge la orice comisie parlamentară, sunt convins că va merge şi doamna Viorica Dăncilă, nu înţeleg de ce vrea să o cheme, dar o să meargă, cred, cred că o să meargă şi domnul Paul Stănescu”.

 Dragnea a lansat, duminică seară, un nou atac la adresa şefului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Lucian Pahonţu, spunând că avea o practică foarte nocivă - îşi folosea angajaţii pentru a culege informaţii, apoi mergea la Parchete sau instanţe şi transmitea anumite mesaje.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis Serviciului de Protecţie şi Pază că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii SPP sau cu instituţia. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Cabinetului nu este o decizie politică, luată la partid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.