Premierul Marcel Ciolacu a mers, miercuri dimineaţă, la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, unde a avut loc un incendiu marţi noaptea, el afirmând că transformatorul care a luat foc a fost achitat de către spital, era în garanţie, nou, şi aşteaptă ancheta în acest caz. ”Ăsta este sistemul public în acest moment, avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii în sănătate”, a mai spus şeful Executivului, el anunţând o analiză a tuturor proiectelor, astfel încât cele unde nu au pornit procedurile, să fie mutate de pe PNRR pe BEI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, astfel că va intra în funcţiune un generator şi copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament.

Ciolacu a precizat că toţi copiii vor fi mutaţi înapoi în spital.

”Sunt ferm convins că vom găsi împreună cu ministerul Sănătăţii o companie, o echipă care să remedieze ferestrele şi un singur salon a fost afectat” a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că este o anchetă în curs. ”Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanţie, era nou, dar sunt ferm convins că cei abilitaţi să facă această anchetă vor veni cu lămuririle. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat el.

Premierul a anunţat că împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat vor face un plan de acţiune pe perioada următoare în privinţa spitalelor.

”Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a mai afirmat Ciolacu, el arătând că că se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.