Liderul PSD Marcel Ciolacu a solicitat serviciilor secrete un punct de vedere privind numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE, susţin surse din conducerea partidului pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Nu poţi să negi că Iulian Iancu e unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul energiei. Însă are această problemă de imagine, e adevărat. Însă noi nu ne luăm după bârfe. Să spună serviciile dacă e o vulnerabilitate pentru securitate naţională a României. Dacă nu e, atunci PSD îl va susţine pentru funcţia de la ANRE”, susţin sursele citate. 
 
În 2008, Iulian Iancu era descris în telegramele Wikileaks chiar de către colegul său de partid, Georgian Pop, drept politician "controlat de Gazprom". Tot Georgian Pop spunea la acea vreme, citat de oficialii americani, că Iulian Iancu "va susţine South Stream şi propunerile Rusiei pentru instalaţii de depozitare a gazului în  Mediaş, Moldova şi Bucureşti".
 
USR susţine că Iulian Iancu este “responsabil pentru elaborarea mai multor modificări legislative care au dus la blocarea Legii offshore şi la retragerea investitorilor din proiectele legate de exploatarea gazelor din Marea Neagră”. 
 
Săptămâna trecută, Iulian Iancu a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi controlat de Rusia. 
 
”Fac un apel la comunicare informată şi responsabilă mai ales din partea unora care s-au obişnuit să mă plaseze în sfera de influenţă a unei cunoscute companii ruseşti. Este cea mai mare minciună legată de numele meu, într-o carieră care depăşeşte deja 35 de ani”, a spus Iulian Iancu pentru Adevărul. 
 
Conform procedurilor, Iulian Iancu urmează să fie audiat de comisiile de specialitate din Parlament, apoi să fie votat de plen pentru a-şi ocupa locul în conducerea ANRE, după demisia lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.