Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, despre propunerea liderului PNL Florin Cîţu privind reducerea CAS cu 5 procente, că îl aşteaptă la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare. El a mai arătat că a văzut punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali, că nu este oportună o reducere a CAS-ului, şi a precizat că, din punctul său de vedere, nu este sustenabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut şi eu punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali, că nu este oportună o reducere a CAS-ului, dar am cerut ministrului de Finanţe să ne dea impactul bugetar. Este în jur de 20 de miliarde. Vom vedea care variantă este cea mai eficientă”, a afirmat Ciolacu, precizând că nu este sustenabil, ţinând cont de intervenţia pe energie. 

”Poate cei care au propus au o formulă miraculoasă”, a adăugat el. 

”Aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare”, a spus Marcel Ciolacu, despre declaraţia liderului PNL Florin Cîţu, care spunea că doreşte un consens în coaliţie pe reducerea CAS-ului cu 5%. 

Despre faptul că deja s-a depus un amendament în acest sens, de către PNL, în Parlament, liderul PSD a răspuns: ”Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”. 

Despre majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii, începând cu 2024, şi faptul că PNL vrea ca aceată majorare să se aplice începând cu 1 iulia anul acesta, Ciolacu a arătat că ”nu s-a angajat PSD la numite reforme din PNRR, ci PNL”. 

”Acum, PNL modifică ce s-au angajat să facă (..) Cel mai important este că am îndeplinit acest jalon şi mergem mai departe cu PNRR”, a spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.