Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, despre relaţia dintre cele două mari partide care fac parte din coaliţia de guvernare, că aceasta este una dintre doi „adversari” politici, nu dintre doi „duşmani politici”. În ceea ce priveşte prezentarea bilanţului după şase luni de guvernare a actualei coaliţii în cadrul unor evenimente separate, liderul social-democrat subliniază că a „sesizat faptul că din nou PSD-ul a dat ora exactă, ceilalţi făcându-şi programul după ce şi-a făcut PSD-ul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Câştigul cel mai mare al actualei coaliţii este că funcţionează la parametrii, totuşi, aşteptaţi de populaţia României. Suntem din două familii politice diferite. Este evident că nu am creat această coaliţie din dragoste între cele două partide, categoric. Din interes pentru ţară. Totuşi, această coaliţie, în afară de majoritatea din Parlament, a adus şi o stabilitate în România şi dacă la început existau anumite opinii că ar fi fost mai bine ca PSD-ul să stea în opoziţie, că ar fi crescut în sondaje, acum, după cele şase luni de implicare directă a Partidului Social Democrat şi a miniştrilor din Guvern, cred că decizia a fost una corectă, mai ales în contextul cu aceste crize suprapuse”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv. 
Liderul PSD a explicat deciziile celor două mari formaţiuni din coaliţia de guvernare de a prezenta separat, în aceeaşi zi, bilanţul la şase luni de guvernare, drept unele care fac „parte din jocul politic”. 
„Am făcut două manifestări, noi o anunţasem de vreo două săptămâni, apoi şi dânşii şi-au schimbat priorităţile, făcând cu o oră mai devreme, face parte din jocul politic. Dar normal că am sesizat faptul că din nou PSD-ul a dat ora exactă, ceilalţi făcându-şi programul după ce şi-a făcut PSD-ul”, a adăugat Ciolacu. 
Întrebat dacă îi consideră pe liberali competitori politici, liderul social-democrat a răspuns: „Categoric!”. 
„Nu sunt duşmani politici, sunt nişte adversari politici, cum şi PSD-ul pentru PNL sunt adversari politici”, adaugă liderul social-democrat.
Acesta spune că are o comunicare constantă cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, iar deciziile sunt luate după ce are loc un dialog între liderii celor două formaţiuni politice, dar şi între echipele formate la nivelul fiecăruia dintre partide.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.