Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că PSD nu renunţă la ideea ca viitorul deputat al partidului Alexandru Rafila să fie desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu susţinând că "vor fi destui în Parlament care vor vota" executivul pe care medicul îl poate propune. Ciolacu susţine că preşedintele a cerut vot pentru Guvernul Orban în Parlament invocând epidemia, când erau o sută de îmbolnăviri pe zi, iar acum, când este din nou un premier interimar, şi-a schimbat opinia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cred că preşedintele Iohannis ar trebui măcar acum să recunoască că a pierdut aceste alegeri, pentru că el a pierdut alegerile. A fost purtătorul de cuvânt, politrucul PNL-ului în toată perioada campaniei electorale. (...) Ne vom duce cu propunerea de prim ministru domnul doctor Alexandru Rafila şi sperăm să intrăm în spiritul Constituţiei, iar preşedintele să dea mandat domnului Rafila, să dea să creioneze majoritatea în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.
 
Liderul PSD a amintit că în prezent România are un Guvern condus de un premier interimar, iar în aceste condiţii Executivul are puteri şi atribuţii limitate.
 
"Depinde de preşedinte cât de mult vrea să adâncească această criză politică. (...) Argumentul, când mi-a cerut mie Klaus Iohannis să votez Guvernul Orban, când se anunţase epidemia, a fost că ne trebuie un Guvern cu drepturi depline fiindcă era epidemia. Erau o sută de cazuri în acel moment, acum ne apropiem iarăşi de zece mii. Ne-am trezit că acea teorie nu mai funcţionează la preşedinte”, a adăugat liderul PSD.
 
Liderul social-democrat a reafirmat că partidul care a câştigat alegerile trebuie să propună premierul.
 
"Nu avem altă variantă în Parlament şi nu vom vota altă variantă decât prim ministru Alexandru Rafila. (...) Sunt ferm convins că vor fi destui în Parlament care vor vota acest Guvern”, a mai afirmat Ciolacu.
 
El a reamintit că PSD nu are "nici disponibilitate de a negocia cu PNL”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.