Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă, miercuri seară, că a mulţumit preşedintelui Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei pentru implicarea activă a ţării sale în sprijinirea repatrierii cetăţenilor români din Sudan. ”România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei”, a transmis Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am mulţumit în mod deosebit astăzi preşedintelui Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, domnul Faisal Akif Al-Fayez, pentru implicarea activă a ţării sale în sprijinirea repatrierii cetăţenilor români din Sudan. Suntem recunoscători să avem parteneri ca Iordania, care la nevoie dau dovadă de solidaritate”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Sursa citată a precizat că acest fapt reprezintă o dovadă în plus a legăturilor solide dintre statele şi popoarele noastre.

”Trebuie să dezvoltăm şi mai mult această relaţie şi cred că următorul pas ar trebui să fie în direcţia unui parteneriat strategic în domeniul agriculturii. Crearea unui centru de desfacere a produselor agricole româneşti în Zona Economică Specială a portului Aqaba sau creşterea exporturilor tradiţionale de cereale şi animale, la schimb cu sporirea importurilor de îngrăşăminte iordaniene sunt oportunităţi pe care trebuie să le punem în practică în perioada următoare”, a mai transmis preşedintele PSD.

Acesta anunţă că ”România va continua să asigure securitatea alimentară a Iordaniei, aşa cum ne-am angajat încă de la începutul războiului din Ucraina”.

”Astăzi, 90 la sută din importurile anuale de grâu ale Iordaniei sunt din România. Şi vom continua să fim alături de partenerii noştri”, a mai transmis Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.