Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, anunţă că liderii social-democraţi din Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. ”Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluţie în care este menţionat şi sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că va încerca să îi convingă şi pe cei care se opun intrării României în Schengen să se răzgândească.

”Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a arătat el.

În textul rezoluţiei, făcut public de PSD, se arată că pentru protejarea şi consolidarea Acordului Schengen, una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, se solicită ca României şi Bulgariei să li se permită imediat intrarea în Spaţikul Schengen, întrucât ambele ţări întrunesc toate criteriile.

”PES sprijină de asemenea o modernizarea rapidă a aplicării pentru viza Schengen pentru a aprofunda relaţiile UE cu Islanda, Norvegia, Liechtenstein şi Elveţia şi a simplifica călătoriile pentru afaceri şi turism”, mai scrie în rezoluţie.

Astfel, principala propunere este de a finaliza, fără alte întârzieri, a includerii complete a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.