Premierul Marcel Ciolacu, care se află, marţi, într-o vizită în Germania, a arătat că această ţară este un stâlp pentru România, aşa cum România este un stâlp penrtru Germania şi că Germania este partenerul principal al României în mai multe domenii de activitate, precum apărare sau economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Germania este partenerul principal al României şi nu de o zi-două, este de foarte mult timp partenerul principal şi cred că ridicarea la o dimensiune strategică a relaţiei dintre România şi Germania, mai ales în contextul unei crize de securitate, se impunea în acest moment. Sunt foarte multe proiecte şi pe zona de apărare, ca şi pe zona economică, de împărţire a resurselor şi a independenţei faţă de resursele din Rusia care  ne leagă foarte mult. Germania este totuşi motorul economic al Europei şi este corect să îi dat Cezarului ce este al Cezarului. A fost o vizită şi o discuţie foarte aplicată cu cancelarul Olaf Scholz”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, marţi seară.
 
Întrebat ce avem de câştigat în urma Parteneriatului Strategic, Ciolacu a explicat că intrăm într-o altă dimensiune a relaţiilor cu această ţară.
 
”În sfârşit şi România este un stâlp pentru Germania, dar şi Germania este un stâlp pentru România. Intrăm într-o altă dimensiune a relaţiilor şi politice şi economice şi strategice în interiorul NATO, pentru prima oară, în ultimii 32 de ani. I-am şi mulţumit public cancelarului Olaf Scholz pentru acest anunţ. În Germania nu se numeşte parteneriat strategic, este o linie de acţiune strategică şi din acest moment vom avea echipe comune care vor creiona acest parteneriat strategic”, a precizat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.