Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Bruxelles, după discuţiile cu liderii europeni, că este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. ”Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii”, a mai spus Ciolacu, precizând că ”pensiile mici vor creşte cu certitudine” însă va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie.

”Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate”, a spus şeful Executivului.

Premierul a mai arătat că ”pensiile mici vor creşte cu certitudine”.

”Va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit. Este normal să se întâmple acest lucru, nu i se ia nimănui niciun drept, este normal să ne învăţăm lecţia când s-u tăiat pensiile şi salariile în România, să venim cu altă abordare”, a completat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.