Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la sediul partidului, despre pachetul de măsuri pentru populaţie, că se va ieşi cu el săptămâna viitoare, după o discuţie în coaliţie, şi că ar putea fi folosită finanţarea din exerciţiul financiar trecut, pentru aceste măsuri, idee susţinută şi de Comisia Europeană”. Este o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook şi propunerile totuşi argumentate şi discute şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor, să vedem impactul, a mai spus liderul social-democrat despre criticile venite dinspre PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Liderul PSD a spus despre pachetul de măsuri pentru populaţie că săptămâna viitoare încep, pe segmente, să vină miniştrii cu Ordonanţe în şedinţa de Guvern.

”Este o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook şi propunerile totuşi argumentate şi discute şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor, să vedem impactul, şi ne-am încadra, cu aceste vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoane cu pensii sub 1.500 de lei şi voucherele pentru copii, pentru îmbrărcăminte şi rechizite, în funcţie de veniturile părinţilor, sau dacă sunt familii monoparmentale, şi le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social, susţinut şi de Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a precizat, despre dublarea voucherelor pentru persoanele vulnerabile, propusă de liberali, că, fără să deranjeze pe nimeni, din PNL sau membru al coaliţiei, ”una este să venim cu un efort pe bugetul de stat şi una e să venim cu un mecanism, convenit şi cu Comisia Europeană, astfel încât să nu pierdem granturi şi bani europeni, pe exerciţiul financiar trecut”, el arătând că nu vrea să intre în detalii de ce avem acea absorbţie a fondurilor, dar ”ne uităm cine a fost la guvernare”. 

Preşedintele PSD a precizat că ”a venit cu ceva sustenabil şi într-o coordonare cu Comisia Europeană şi, mai mult, în loc să pierdem nişte bani, vor fi folosiţi cu o destinaţie precisă, care aduc consum şi asta înseamnă că chiar şi în zona de inflaţie sunt anumite lucruri benefice”. 

”Vom ieşi cu tot pachetul de măsuri propus de către PSD, săptămâna viitoare, cu certitudine. Aş vrea însă să am o discuţie cu prim-ministurl, pe tot pachetul de măsuri, să vedem cum îl convenim, de exemplu pe zona de vouchere sau tichete de masă, în funcţie de cum e mai bine aplicabil acest sistem şi apoi să intrăm cu el în coaliţie”, a mai spus Ciolacu, precizând că este normal să aibă şi ceilalţi colegi viziunea şi propunerile lor. 

Liderul PSD a mai spus că o altă problemă este legată de norma de hrană, pentru că s-au scumpit toate alimentele. ”E normal să mărim norma de hrană, de la 11 lei la 20 de lei, pentru pacienţi”, a spus el, arătând că a vorbit cu ministrul Sănătăţii şi săptămâna aceasta sau cea viitoare ar urma să se rezolve această problemă. 

”Urmează o deblocare totală a tuturor şantierilor din România”, a anunţat Ciolacu. 

Despre stagnarea investiţiilor, prin majorarea preţurilor la materiale, din cauza războiului din Ucraina, Marcel Ciolacu a spus că este o prioritate pentru Guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.