Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la dezbaterea privind ”LegeaAnastasia. Drumul către viaţă”, organizată în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, că ”Fii curat la volan” i se pare un motto foarte bun de promovat de către noi toţi. El a precizat că este un moment important, faptul că marile companii, societatea civilă, Parlamentul au reacţionat în timp real de această dată la o asemenea tragedie şi îi obligă să se implice şi mai mult în acest demers, precizând că ”nu e un demers de faţadă, nu e un demers politic, este un demers normal al unei societăţi în anul 2023”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş dori să mulţumesc marilor companii care s-au implicat în acest proiect de promovare a „Legii Anastasia”, ONG-urilor, elevilor, studenţilor, domnului prim-ministru Tăriceanu şi mă bucur mult că Parlamentul României a acţionat foarte repede. Îi mulţumesc colegului meu, Robert Cazanciuc, cât şi domnului Fenechiu, că au găsit ca prioritate ca această lege să fie cât mai repede adoptată şi, pe urmă, promulgată. Nu putem să nu mulţumim tatălui Anastasiei – cred că, cu toţii, nu ne dorim să fim în sufletul lui după pierderea avută – care a găsit puterea să se implice şi să ridice acest caz ca să-l vedem cu toţii în adevărata lumină a faptului că era cazul să înăsprim legislaţia dacă vei conduce fără carnet, dacă vei conduce sub influenţa alcoolului şi dacă vei conduce după ce ai consumat droguri”, a spus premierul în cadrul dezbaterii.

Marcel Ciolacu a arătat că ”Fii curat la volan” i se pare un motto foarte bun de promovat de către noi toţi. ”Sperăm să ni se alăture toată mass-media în a promova acest caz, ca pierderea familiei, decesul Anastasiei, să nu fie degeaba şi să fie încă o cifră într-o statistică a ţării. Eu cred că este un moment important, faptul că marile companii, societatea civilă, Parlamentul au reacţionat în timp real de această dată la o asemenea tragedie şi este evident că ne obligă, repet, mai ales gestul tatălui Anastasiei – şi pe mine ca părinte, nu ca prim-ministru –, să ne implicăm şi mai mult în acest demers”, a arătat şeful Executivului.

Premierul a precizat că ”nu e un demers de faţadă, nu e un demers politic, este un demers normal al unei societăţi în anul 2023”. ”Dacă am da dovadă şi în alte cazuri de o asemenea solidaritate, şi transformarea societăţii româneşti ar fi mult mai rapidă. E un demers de urmat de noi toţi în acest moment”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.