Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca Religia să fie introdusă ca materie opţională la Bacalaureat. El a adăugat că este vorba despre o istorie a religiilor ca obiect de studiu şi nu religia într-un sens habotnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cultele au înţeles că trebuie să fie unite într-o astfel de abordare. Cultele au propus un opţional, deci nu obligatoriu. Şi sportul e opţional, ca materie de Bacalaureat. Nu vorbim despre religie în sensul să fii habotnic, ci vorbim despre istoria religiilor la Bacalaureat. Eu nu pot să intru în băşcălia cu «ce faci, pupaţi moaştele?»”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seara la România TV.

Întrebat dacă nu ar trebui făcute nişte studii de impact privind introducerea Religiei ca materie opţională la Bacalaureat, Ciolacu a răspuns: „Ce studii de impact să faci la principiile creştine, vechi de mii de ani?”.

„Religia aduce cunoaştere, nu supunere. Nu trebuie să fii habotnic dacă înveţi istoria religiilor. Despre ce vorbim? Eu am trăit în comunism, nu poate să-mi mai impună nimeni nimic. Ca să impui unui stat în România, după 50 de ani, să impui un progresism forţat, peste ceea ce tu simţi şi crezi, nu duci la nimic, ci la extremism, la antagonizare. Nu ştiu ce-şi doresc ei, că nu vor putea să schimbe România”, a completat liderul PSD.

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte cultelor propun ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat, propunerea fiind considerată „este logică şi justificată de realitate”.

De asemenea, Patriarhia Română şi celelalte culte religioase din România au transmis, într-o adresă comună adresată ministrului Educaţiei Liga Deca, că obligaţia de a promova „diversitatea sexuală” în şcoală este „total abuzivă şi nocivă”, iar „ideologia de gen” care descrie ca normalitate o deviaţie psiho-somatică numită „transgenderism” reprezintă o „artificială construcţie ideatică”, în răspăr cu realitatea şi cu ordinea firii structurată de cele două sexe şi anume masculin şi feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.