Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a spus, joi, la sediul partidului, că salariile din sănătate se vor plăti la timp, el arătând că rectifficarea bugetară va fi o prioritate, în contextul problemelor din sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat că salariile din sănătate se vor plăti la timp. ”Este prima prioritate, sunt ferm convins că se vor plăti aceste salarii”, a spus preşedintele PSD. 

El a arătat că nu este nevoie de o tensiune, într-o zonă atât de sensibilă, cum este sănătatea. ”Salariile se vor da la timp în sănătate”, a spus Ciolacu, precizând că rectificarea bugetară se va face imediat după instalarea noului Guvern. 

Despre suprataxarea marilor averi, Marcel Ciolacu a spus că PSD va veni în faţa partenerilor cu o variantă, şi speră să se ajungă la un acord. 

Marcel Ciolacu a mai declarat, despre domeniul justiţiei, că se doreşte rezolvarea MCV-ului şi a arătat că acest lucru se va face prin dialog. 

Preşedintele PSD a menţionat că astăzi se va finaliza discuţia pe programul de guvernare, pentru că mai există câteva discuţii privind zona de fiscalitate. 

Despre PNRR, Ciolacu a arătat că au vrut să îl optimizeze. ”În PNRR sunt prinse nişte reforme,vedem cu ce soluţii venim ca acele reforme să fie în continuare prinse şi o descentralizare a PNRR, de implementare în România”, a spus liderul PSD, adăugând că această optimizare există şi în Regulamentul Comisiei Europene. 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, la Digi24, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi - nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie.

Ministrul afirmă că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.