Marcel Ciolacu a reproşat Guvernului Orban că a tăiat „cu nesimţire 6 luni frunză la câini”, iar acum a ieşit Monica Anisie „incapabila aceea de la Educaţie” să atunce toată vina pe autorităţile locale. Liderul PSD a adăugat că elevii nu au culoare politică, ei vor să facă şcoală şi nu trebuie să fie „târâţi în războaie politice, nesătulilor şi avizilor de putere ce sunteţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aţi tăiat cu nesimţire 6 luni frunză la câini, şi aţi scos-o în seara asta pe incapabila aceea de la Educaţie să arunce toată vina pe autorităţile locale! Nu aţi dat tablete! Nu aţi dat măşti! Nu aţi asigurat nici măcar manuale! V-aţi spălat ruşinos pe mâini! Aţi pasat responsabilitatea, dar banii i-aţi dat doar primăriilor peneliste! Însă copiii vor să facă şcoală! Copiii nu au culoare politică! Şi nu trebuie târâţi în războaie politice, nesătulilor şi avizilor de putere ce sunteţi!”, a scris Marcel Ciolacu duminică pe Facebook. 
 
El îl întreabă pe Ludovic Orban ce vină are un copil din Târgovişte, Brăila, Bistriţa sau cei din toate municipiile de reşedinţă de judeţ conduse de administraţii PSD.
 
„Ce vină are, Orban, un copil din Târgovişte?! Dar unul din Brăila?! Sau din Bistriţa?! Sau din toate municipiile reşedinţă de judeţ conduse de administraţii PSD?! De ce nu le-aţi dat niciun ban la rectificare, bolnavilor de putere?! Aceşti copii nu au dreptul la şcoală?! Ei nu au dreptul la condiţii decente?! Aţi folosit bani publici pentru a cumpăra primari la bucată! 57 de milioane de lei aruncaţi din bugetul ţării pentru mercatoul vostru nesimţit despre care ipocritul de la Cotroceni şi cu cel de la Guvern nu ştiu nimic!”, a completat Ciolacu. 
 
Liderul PSD a mai spus că primarii social-democraţi au înţeles că Executivul este complet depăşit de situaţie şi incapabil să acţioneze. 
 
„Primarii noştri au înţeles că sunteţi total depăşiţi şi incapabili să faceţi ceva! Şi au făcut tot ce trebuie, pentru că şcoala trebuie să înceapă! Cu Iohannis sau fără! Cu Orban sau fără! Cu Anisie sau fără! Pentru că toţi copiii au dreptul la educaţie, nu doar cei din localităţile peneliste!”, a conchis Ciolacu. 
 
Monica Anisie a anunţat, la finalul videoconferinţei cu inspectorii generali şcolari, că în acest moment sunt 11 judeţe din ţară unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde. Ministrul Educaţiei a adăugat că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu.
 
De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare. Anisie a precizat că 607 de unităţi de învăţământ din Capitală sunt în scenariul galben, iar 29 sunt în cel roşu.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut părinţilor „să aibă încredere” că fii şi fiicele lor nu se vor îmbolnăvi în momentul în care vor merge la şcoală. El a adăugat că „la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.