Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi în şedinţa de Guvern că vor fi aprobate, prin memorandum, derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi, mai ales, locale să poată face plăţi. ”Le-am promis asta primarilor, este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an”, a spus premierul, adăugând că le vor asigura fonduri pentru plata facturilor restante şi garanţia ca pot deconta plăţi în continuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi venim şi dovedim concret cum, ţinând sub control cheltuielile statului prin ordonanţa cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiţii publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autorităţile centrale şi, mai ales, locale să poată face plăţi în special pentru Programul naţional de construcţii de interes public derulat de Compania Naţională de Investiţii şi Programul naţional Anghel Saligny”, a anunţat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ”le-a promis asta primarilor şi este firesc să nu se pericliteze munca lor din întregul an”.

”Deci ne ţinem de cuvânt, le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante şi garanţia ca pot deconta plăţi în continuare”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a menţionat că o altă prioritate sunt fondurile europene din exerciţiul 2014-2020, care se încheie, practic, la finalul acestui an.

”Aprobăm, astăzi, o ordonanţă de urgenţă cu proceduri care permit închiderea la termen a programelor aferente acestui cadru financiar. Măsurile adoptate astăzi ne vor ajuta să ducem rata de absorbţie peste 90%”, a subliniat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.