Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre discuţiile din coaliţie privind comasarea alegerilor, că urmează ca luni să aibă o întâlnire nouă şi că momentan nu au o decizie. Liderul PSD a precizat că sunt toate scenariile în acest moment şi că pe el îl interesează să vină în faţa românilor că o coaliţie care îi respectă pe români şi să pună un calendar pentru toate alegerile, ca să nu mai fie aceste discuţii interminabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmează ca luni să avem o întâlnire. Este posibil (să avem o decizie concretă - n.r.)  Momentan nu avem o decizie”, a spus premierul la Constanţa, întrebat despre discuţiile din coaliţie privind comasarea alegerilor, în acest an.

Ciolacu a precizat, despre scenariul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, că ”sunt toate scenariile în acest moment”. 

”V-am spus şi săptămâna trecută vă spun şi acum, pe mine ca şi prim-ministru şi preşedinte de partid mă interesează să venim în faţa românilor că o coaliţie care îi respectă pe români şi să punem un calendar pentru toate alegerile, ca să nu mai fie aceste discuţii interminabile. Când sunt alegerile alea, când se mută celelalte, acesta este calendarul, toată lumea se pregăteşte de alegeri democratic şi am dat drumul. Sunt toate alegerile într-un singur an, nu s-a mai întâmplat niciodată”, a mai spus Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, după ce în coaliţie nu s-a ajuns la nicio concluzie privind comasarea alegerilor, că liberalii şi-ar dori ca această discuţie privind posibila organizare împreună a mai multor tipuri de alegeri să fie tranşată cât mai repede, pentru că deja timpul ne presează. El a menţionat că nu crede că sunt neînţelegeri, ci mai multe scenarii şi că probabil că săptămâna viitoare se va ajunge la o concluzie.

Coaliţia de guvernare nu a luat, joi, nicio decizie privind comasarea alegerilor, PSD şi PNL prezentând variantele de lucru, iar o nouă discuţie urmează să aibă loc luni, au precizat surse politice.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.