Marcel Ciolacu a anunţat că PSD are mai multe variante de premier, însă o decizie privind persoana care va fi propusă va fi luată împreună cu social-democraţii. El a mai spus că posibile propuneri de premier sunt Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose şi mai nou Alexandru Rafila, care deschide lista candidaţilor PSD la Camera Deputaţilor în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am studiat exact cifrele de la exit-poll cât şi cele secundare. Există un uşor avantaj al PSD. Mi-e greu de crezut, dacă toţi reprezentnaţii PSD vor rămâne până la ultimul buletin de vot, se va confirma faptul că PSD e pe primul loc. Conform Constituţiei partidul cu cele mai multe mandate de parlamentare merge primul la Cotroceni cu o propunere de premier. Am avut discuţii cu mai mulţi lideri politici cu reprezentare în Parlament în acest moment. Haideţi să aşteptăm care sunt ponderile, car esunt partidele care vor trece de pragul de 5% şi pe urmă vom avea această discuţie. Aşteptăm rezultatele finale şi pe urmă vom vorbi despre o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Antena 3 dacă PSD se va menţine primul, la rezultatele finale şi cu cine va negocia partidul pentru guvernare.

Liderul PSD a adăugat că formaţiunea are mai multe variante de premier. 

„Avem categoric premierul. Sunt vreo patru propuneri până acum, o să îl hotărâm împreună cu colegii mei. L-am enumerat pe dl Grindeanu, dl Tudose, dl Dîncu şi mai nou Alexandru Rafila”, a completat Ciolacu.

Acesta a mai spus că faptul că PSD este pe primul loc, potrivit exit-poll, înseamnă că românii au dat un vot împotriva Guvernului PNL.

„Faptul că PSD este pe primul loc înseamnă un vot împotriva actualului Guvern care şi-a bătut joc în perioada pandemiei şi cred că românii au transmis un semnal foarte clar că România trebuie să aibă un Guvern cu specialişti capabili să gestioneze criza sanitară şi cu specialişti care să gestioneze situaţia economică”, a explicat Marcel Ciolacu.

Chestionat pe ce se bazează când spune că PSD va merge primul cu propunerea de premier la Cotroceni, Ciolacu a replicat: „Mă bazez pe un lucru foarte simplu. În acest moment s-a terminat campania electorală. Preşedintele a fost vârf de lance pentru PNL, presupun că şi-a dat seama că trebuie să se reîntoarcă la Cotroceni şi să devină preşedintele tuturor românilor. Nu cearta cu PSD este o prioritatea pentru români, între preşedinte şi PSD”.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll al CURS-AVANGARDE prezentat duminică seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.