Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Varna, unde participă la reuniunea trilaterală România - Bulgaria – Grecia, că o persoană care are şi cetăţenie română şi-a pierdut viaţa în urma conflictului din Israel şi a precizat că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a afirmat premierul.

El a precizat că un cetăţean român a decedat în urma atacurilor din Israel.

”Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele", a spus Marcel Ciolacu.

Un român care avea şi cetăţenia israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El a servit în Forţele de Apărare ale Israelului, a anunţat MAE.

”Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, este anunţul MAE. 
 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.