Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, transmite miercuri, de Ziua Unirii Principatelor Române, că, cu bune şi cu rele, fără lozinci populiste, este un moment în care oamenii noi din politică trebuie să aibă capacitatea să rămână fermi, capacitatea să facă în continuarea ceea ce trebuie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A sosit acum timpul pentru tot românul de a se apropia de altarul Patriei cu mintea liberă de orice gând îndoielnic şi cu inima curată de orice pa­ti­mă dezbinătoare; căci neîncrederile, defăimările, urile şi împerecherile sunt unele fatale care aduc pieirea neamurilor. Prezentul şi viitorul României o reclamă aceasta prin glasul nostru, care vă cheamă la înfrăţire, românilor!”. Sunt cuvintele colosale ale lui Alexandru Ioan Cuza, pe care măcar în aceste momente festive e bine să ni le amintim. Pe 24 ianuarie 1859, un grup de oameni de stat a reuşit să pună bazele unei construcţii mai complexe decât şi-ar fi putut imagina. Oameni modeşti, care şi-au asumat-o colectiv, fără să se bată cu pumnul în piept: „Unirea, naţiunea a făcut-o”. O construcţie care începea să se ridice pe piloni solizi: căi ferate, poştă, un curs monetar central cu o bancă centrală, spitale şi un sistem educaţional”, scrie Marcel Boloş în mesaj.
 
Ministrul Finanţelor precizează că ”astăzi, sunt alte momente de cumpănă, sunt alte încercări şi provocări ale timpului, în care România trebuie să-şi înfrunte propriile dileme cu maturitate şi echilibru, şi nu trebuie să eludăm nici reuşitele: integrarea europeană şi euroatlantică sunt un fundament esenţial al parcursului nostru ca naţiune”.
 
”Cu bune şi cu rele, fără lozinci populiste, este un moment în care oamenii noi din politică trebuie să aibă capacitatea să rămână fermi, capacitatea să facă în continuarea ceea ce trebuie. Pentru mine, soliditatea şi consecvenţa în gestionarea finanţelor publice sunt calea corectă pentru a depăşi momentele dificile. Solidaritatea înseamnă şi atenţia faţă de cei nemulţumiţi, pentru că nemulţumirile lor sunt produsul vremurilor şi a unor decizii mai puţin inspirate”, a arătat Boloş.
 
”Mesajul pe care vreau să-l transmit azi este unul de respect şi speranţă. Speranţa că, într-un final, şi cei din prezent, oricare ar fi ei, vor avea înţelepciunea să se ridice la înălţimea înaintaşilor. Adică să nu li se pară prea mult să întărească fundaţia unei Românii: în care spiritul antreprenorial, inovaţia digitală şi dezvoltare sunt principii cheie; sănătoase şi solidare, în care copiii învaţă în şcoli moderne; care îşi valorizează resursele şi investeşte în oameni. La mulţi ani românilor de aici şi de pretutindeni!”, mai spune Marcel Boloş în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.