Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat miercuri, despre şansele României de aderare la Schengen, că ”această cale a diplomaţiei este cea care e firească într-un demers pe care îl urmăreşte România şi că mai degrabă pe calea diplomaţiei trebuie să continuăm aceste demersuri”. Noi avem un obiectiv de ţară şi acestui demers trebuie să ne aliniem cu toţii. Nu cred sub nicio formă că prin aceste forme de ripostare vom ajunge la lucruri bune pentru ambele părţi, a mai spus Boloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cred în continuare că această cale a diplomaţiei este cea care e firească într-un demers pe care îl urmăreşte România şi că mai degrabă pe calea diplomaţiei trebuie să continuăm aceste demersuri”, a spus ministrul.
 
El a precizat că ”revolta aceasta a oamenilor este una firească, pentru că toată lumea a văzut cu ochiul limpede că este o nedreptate care oarecum s-a făcut României, în condiţiile în care experţii Comisiei Europene au certificat că avem condiţiile tehnice de aderare la spaţiul Schengen, dar crede în continuare, cu toate aceste nedreptăţi şi cu aceste atitudini fireşti ale oamenilor, că diplomaţia şi calea diplomaţiei este cea înţeleaptă”.
 
”Noi avem un obiectiv de ţară şi acestui demers trebuie să ne aliniem cu toţii. Nu cred sub nicio formă că prin aceste forme de ripostare vom ajunge la lucruri bune pentru ambele părţi”, a ţinut să precizeze Boloş. 
 
Marcel Boloş a mai spus că MAE va face toate „demersurile fireşti”. 
 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că singura cale în a rezolva problema aderării României la Schengen este diplomaţia. „Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităţilor publice”, a adăugat şeful statului, miercuri la Bruxelles.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.