Ministerul Apărării atrage atenţia, vineri, asupra unei noi dezinformări, pe platforma de comunicare digitală TikTok, referitoare la aşa-zise „dovezi” ale unei decizii luate la nivelul conducerii statului român de a trimite trupe în Ucraina. Instituţia precizează că aceste speculaţii nu au nicio bază reală şi reprezintă încercări de a spori teama generată de războiul de agresiune pe care Federaţia Rusă îl desfăşoară în prezent în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dezinformare pe tema sprijinului pentru Ucraina. În platforma de comunicare digitală TikTok se amplifică o dezinformare referitoare la aşa-zise „dovezi” ale unei decizii luate la nivelul conducerii statului român de a trimite trupe în Ucraina. Aceste speculaţii nu au nicio bază reală şi reprezintă încercări de a spori teama generată de războiul de agresiune pe care Federaţia Rusă îl desfăşoară în prezent în Ucraina”, precizează MApN într-un comunicat.

Ministerul subliniază că, în susţinerea acestei acţiuni de dezinformare, amplificată de mai multe conturi din platforma TikTok, este utilizat un material video extras dintr-o declaraţie de presă făcută de preşedintele interimar al României la sfârşitul lunii februarie 2025, în urma consultărilor cu partidele politice parlamentare.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

”Declaraţia scoasă din context este prezentată acum drept o poziţionare recentă, care ar aduce „dovezi” că la nivelul conducerii statului ar fi fost luată „decizia” de a trimite trupe ale Armatei României în Ucraina, drept sprijin militar pentru această ţară. Toate aceste speculaţii sunt false. România a transmis în mod clar, în toate formatele de consultări la nivelul UE şi NATO la care a participat, că sprijinul pe care îl va oferi Ucrainei, în acord cu aliaţii şi partenerii din comunitatea euroatlantică nu va include, sub nicio formă, dislocarea de militari români în ţara vecină”, se precizează în comunicat.

”Este de aşteptat ca aceste acţiuni de dezinformare să continue şi în perioada imediat următoare, de aceea recomandăm prudenţă utilizatorilor platformelor de comunicare digitală înainte de a redistribui informaţii pe aceste subiecte, care pot fi verificate din surse oficiale. Informaţi-vă doar din surse oficiale!”, mai arată MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.