Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost şef al SRI, a reafirmat, luni, că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi inclusiv în rândul jurnaliştilor, explicând că statele trebuie să identifice măsuri de apărare şi din perspectiva luptei împotriva propagandei străine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe linia importantă a contrainformaţiilor, mai ales când vedeţi asemenea discuţii şi azi, revenind la marile societăţi democratice, pe interferenţe externe, în alegeri, inclusiv prin folosirea mai multor instrumente - şi m-aş referi la elemente de propagandă, măsuri active, în termeni de specialitate, de informaţii - eu consider că statele trebuie să identifice toate mijloacele adecvate de apărare în faţa acestor riscuri”, a spus Maior.

El a subliniat că astfel de măsuri sunt luate şi de ale state democratice.

"Pentru apărarea unei ţări e nevoie de orice instrument care să facă capabilă o apărare eficientă, mai ales că ne vom confrunta tot mai mult cu asemenea mijloace postmoderne, aş spune, de influenţare inclusiv din exterior a evoluţiilor unei societăţi şi vedem aceste dezbateri inclusiv în SUA”, a afirmat fostul şef SRI.

În 2015, George Maior afirma că în presă au existat ofiţeri acoperiţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.