Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat, miercuri, că Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria, iar preşedintele Klaus Iohannis a precizat că problema transnistreană este una a Republicii Moldova şi trebuie rezolvată în formatele internaţionale recunoscute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Maia Sandu şi Klaus Iohannis au fost întrebaţi, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul APCE a recunoscut regiunea transnistreană a Republicii Moldova ca zonă de ocupaţie rusă şi care vor fi efectele.
 
“Această decizie a fost despre Ucraina şi a vizat situaţia concretă în Ucraina, în special agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. În raport cu acest amendament, Republica Moldova întotdeauna a spus foarte clar că Federaţia Rusă are un rol esenţial în tot ceea ce ţine de conflictul din Transnistria, începând de la originea acestui conflict şi toate lucrurile care s-au întâmplat şi se întâmplă până în ziua de astăzi. Noi am spus şi am cerut întotdeauna retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, noi am cerut şi cerem  lichidarea muniţiilor din raioanele din stânga Nistrului şi în continuare pledăm pentru soluţionarea paşnică acestui conflict şi vom face totul pentru ca să găsim şi să putem pune în practică o soluţionare diplomatica politică paşnică”, a declarat Maia Sandu.
 
Klaus Iohannis a transmis că Transnistria este o problemă a Republicii Moldova. 
 
“Rezoluţia Adunării Parlamentare are valoare de declaraţie politică, însă, problema transnistreană este o problemă a Moldovei, trebuie rezolvată aici în formatele internaţionale recunoscute, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale şi fără să afecteze parcursul european al Republicii Moldova”, a afirmat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.